ȘPAGA, BOALĂ GREU DE VINDECAT

0
648

,,Șpaga” în Spitalul Județean Buzău este o boală greu de … vindecat. O recunoaște și managerul celei mai mari unități medicale din județ, care consideră însă că informațiile de pe platforma Ministerului Sănătății nu sunt chiar cele reale. Potrivit datelor Ministerului, Buzăul se află pe locul 2 în țară, în ceea ce privește procentul pacienților care oferă șpagă în spitale. Dacă în martie procentul șpăgii la Spitalul Județean Buzău era de 3,61 la sută, în luna august procentul a crescut la 11,69 la sută.

Managerul Spitalului Județean Buzău recunoaște, totuși, că fenomenul este unul greu de combătut, deși are discuții foarte dese cu medicii din spital pe acest subiect.

Șeful Spitalului Județean consideră inadmisibil să condiționezi actul medical. De aceea, orice abatere de acest gen se sancționează cu demiterea celui ce face obiectul denunțului, chiar dacă unitatea medicală se confruntă cu un deficit semnificativ de medici.

Claudiu Damian îndeamnă pacienții să facă o adresă scrisă către unitatea medicală, în cazul în care a fost pus în această situație, în care să menționeze și numele medicului care a primit…mica atenție. El recunoaște însă că teama pacienților de a denunța un medic este o piedică în a lua măsurile ce se impun în astfel de cazuri.

Atenţiile oferite medicilor sunt de ani buni o realitate de necontestat în sistemul sanitar din ţara noastră. Dovadă că România este pe primul loc în topul țărilor din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent al șpăgilor în Sănătate, cu 19 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

29 + = 39