PREȚURILE ALIMENTELOR ÎN CONTINUĂ CREȘTERE. RATA INFLAȚIEI A SCĂZUT, ÎN SEPTEMBRIE, LA 8,8%

0
257

Rata anuală a inflației a coborât la 8,8 la sută, în septembrie și a ajuns la cel mai mic nivel de la începutul anului. Economiștii se așteaptă însă la noi scumpiri odată cu sezonul rece. Prețurile alimentelor au crescut continuu. Numai în septembrie, mâncarea a fost mai scumpă, în medie, cu peste 10% față de perioada similară a anului trecut.

Cel mai mult s-au scumpit peștele, berea și margarina, cu peste 17%, față de perioada similară a anului trecut. În top mai sunt specialitățile de panificație, conservele din fructe și ouăle, cu peste 16%. Alte produse precum detergenții, articolele de igienă și medicamentele au avut creșteri de prețuri la fel de mari.

Am plătit mai mult decât toamna trecută și pentru unele servicii. Cel mai mult s-au scumpit biletele de avion, cu aproape 25 de procente. Serviciile poștale și cazările în hoteluri ne-au costat și ele mai mult cu peste 16%.

Chiar dacă unele produse s-au mai ieftinit față de toamna trecută, au prețuri în continuare ridicate pentru puterea noastră de cumpărare. Alimentele care au înregistrat cele mai mari scăderi de prețuri în septembrie, de aproximativ 20%, au fost uleiul și făina, cele  care s-au scumpit cel mai mult în ultimul an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =