PROIECTUL NOILOR MĂSURI FISCALE AJUNGE ÎN PARLAMENT

0
245

Proiectul de legi privind noile măsuri fiscale a fost adoptat de Guvern, iar documentul  a suferit câteva modificări față de forma inițială. În ultima variantă s-a stabilit,  că bonurile de masă să fie acordate la fel ca până acum și nu în bani, însă ministerul de finanțe are termen o săptămână pentru a propune un proiect care va limita comisioanele firmelor implicate în acest proces de distribuție. În paralel, valoarea lor va crește de la cel mult 35 de lei, în prezent, la 40 de lei, dar majorarea nu va fi resimțită, pentru că se introduce contribuția la sănătate pentru ele.

Bugetarii cu salarii de peste 8.000 de lei rămân fără voucherele de vacanță. Însă cei care le vor primi în continuare vor achita și CASS de 10%.

Contribuție la Casa de Sănătate vor plăti și salariații din agricultură, construcții și industria alimentară, iar specialiștii IT vor avea impozit pe venit pentru sumele care trec de 10.000 de lei brut. O alta modificare ce apare în proiect este aceea că salariul minim va crește de la 3.000 de lei brut la 3.300, iar în construcții de la 4.000 la 4.450 de lei brut, de la 1 noiembrie, și nu de la 1 octombrie.

De la 1 ianuarie, alimentele de bază rămân cu TVA de 9%, ca până acum, dar pentru produsele bio tradiționale,  dulciurile cu un continut ridicat de zahar si berea fără alcool, TVA va crește de 5% la 9%. La fel și pentru concerte și festivaluri.

Proiectul de lege a fost trimis în Parlament, iar  parlamentarii pot  veni cu amendamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 26 = 29