ROMÂNII AR PUTEA CĂLĂTORI ÎN SUA FĂRĂ VIZĂ

0
255

Ambasadoarea SUA la București,  Kathleen Kavalec, a declarat că România va adera la ”Visa Waiver”, cel mai devreme la începutul anului 2025. Includerea României în programul Visa Waiver ar permite cetățenilor români să poată călători în SUA fără a avea nevoie de viză.

Programul  permite majorității cetățenilor din țările care participă la acest program să călătorească pe teritoriul SUA în scopt turistic sau de afaceri pe o periaoadă de maximum 90 de zile, fără a fi nevoie de o viză. Înainte de călătorie, cetățenii trebuie să solicite autorizația prin Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriilor.

În septembrie 2022, președintele Klaus Iohannis declara că România nu îndeplinește condițiile tehnice pentru a intra în programul Visa Waiver. Motivul se referă la rata de respingere a cererilor de viză ale cetățenilor români. În anul fiscal american 2020, rata de refuz era în jurul valorii de 10%. România trebuie să aibă o rată de refuz sub 3%, acesta fiind ultimul criteriu care trebuie stabilit pentru ca țara noastră să poată intra în programul Visa Waiver.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =