TERMEN PRELUNGIT PENTRU ÎNSCRIEREA ÎN PROGRAMUL RABLA LOCAL

0
332

Termenul de înscriere a persoanelor fizice în Programul privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local pe site-ul AFM s-a prelungit până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM, la secțiunea casare_auto_uzate.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

De asemenea, persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare și să realizeze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au care au încheiat contracte de delegare cu AFM.

După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante în cadrul Programului. Ulterior, persoana fizică va transmite documentele la primărie, conform procedurii ce va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

Autoritățile locale vin cu o atenționare pentru cei care vor sa participe la program. Persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat, NUMAI DUPĂ semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, în urma depunerii dosarului de înscriere la Primăria Buzău și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

71 + = 80