ELEVII NEMULTUMIȚI DE REPARTIZAREA LA LICEU SE POT TRANSFERA DIN CLASA A X-A

0
272

Elevii nemulțumiți de liceul unde au fost admiși după Evaluarea Națională din acest an nu se vor putea transfera în clasa a IX-a la un liceu mai bun, ci numai la unul cu medie de admitere echivalentă. Situația se poate schimba începând cu clasa a X-a, dar numai dacă elevul va reuși să obțină o medie școlară a clasei a IX-a cel puțin egală cu cea a ultimului admis în clasa în care dorește să se transfere. În cazul schimbării profilului sau a specializării, copiii vor trebui să promoveze examene de diferență.

Transferul elevilor în timpul anului școlar se poate efectua, în mod excepțional, la schimbarea domiciliului părinților în altă localitate,

în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcția de sănătate publică; de la clasele de învățământ liceal la clasele de învățământ professional, de la învățământul de artă, sportiv și militar sau  de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase.

O altă condiție a posibilității de transfer a unui elev dintr-o clasă în alta este legată si de numărul maxim permis de elevi dintr-o clasă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =