ÎNCĂ UN PACIENT, RĂNIT ÎN TRAGEDIA DE LA CREVEDIA, A MURIT! BILANȚUL VICTIMELOR A AJUNS LA TREI.

0
266

Bilanţul persoanelor care au decedat în urma deflagraţiilor de la Crevedia, a ajuns, în această dimineață, la trei. Un bărbat de 63 de ani, din rândul civillor,  rănit în prima explozie  de la staţia GPL, a murit la Spitalul Floreasca.

Bărbatul decedat era unul dintre cei doi pacienţi critici intubaţi şi ventilaţi mecanic aflaţi în unitatea sanitară. Acesta avea  arsuri de peste 90 % din suprafața corporală, șansele lui de supraviețuire fiind, încă de la început, extrem de reduse.

Aceasta este cea de-a treia victima a  exploziilor, după ce un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, au decedat, bărbatul din cauza unui infarct, iar femeia din cauza arsurilor.

Dintre cei 56 de pacienți internați inițial, mai sunt 28 internați în spitalele din București. 17 pacienți au fost externați, iar 12 au fost trimiși la spitale din Austria, Belgia, Germania și Norvegia.

Guvernul va acorda ajutoare de urgență, familiilor şi persoanelor afectate de tragicul eveniment produs în localitatea Crevedia.

Potrivit proiectului de hotărâre, supus aprobării în sedința de astăzi a Executivului, se vor acorda 2.000 euro pe lună însoţitorilor persoanelor rănite care sunt tratate în străinătate, 2.000 lei pe lună însoţitorilor persoanelor rănite care sunt tratate în România şi 1.500 lei persoanelor rănite, care au fost spitalizate şi externate.
De asemenea, pentru sprijinirea persoanelor singure şi familiilor ale căror locuinţe şi bunuri au fost afectate de tragicul eveniment se vor aproba ajutoare de urgenţă, indiferent de veniturile acestora, cu sume cuprinse între 1.500 lei şi 10.000 lei, în funcţie de gradul de afectare a locuinţelor şi bunurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 73 = 74