CONTROALE ÎN TOATE BENZINĂRIILE ȘI STAȚIILE GPL DIN ȚARĂ

0
258

Primul ministru,  Marcel Ciolacu,  a cerut ca,  începând de astăzi, să se fie efectuate controale la toate benzinăriile și stațiile GPL din țară.

El a precizat că acolo unde se vor găsi  elemente și încălcări care ar duce la pierderi de vieți omenești sau de a pune în pericol oamenii, se vor închide activitățile pe loc. Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a menționat că,  dacă va fi nevoie, se vor  face modificări legislative astfel încât acest lucru să se întâmple fără procese și făra ca anumiți oameni să încerce să-și mențină afacerile chiar dacă sunt ilegale.

Exploziile de la depozitul GPL din Crevedia s-au soldat cu aproape 60 de victime, 43 sunt pompieri, poliţişti sau jandarmi. Unii au arsuri pe mare parte din corp şi sunt în stare gravă. O femeie care avea arsuri pe aproape tot corpul a murit duminică la spital, iar soţul ei s-a stins sâmbătă seara, din cauza unui infarct.

Prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, 9 răniţi au plecat la spitale din Italia, Belgia, Austria și Germania. În toată ţara, sute de oamenii au donat  sânge pentru victime. Mai multe anchete sunt în derulare şi poliţiştii fac primele audieri. Au ieșit la iveală detalii şocante: staţia GPL nu avea autorizaţie, practic acolo se desfăşurau activităţi neautorizate de transfer de gaz lichefiat şi se foloseau instrumente neomologate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + = 24