BURSE DE MERIT PENTRU PRIMII 30 % DINTRE ELEVII CLASEI

0
219

Elevii ar urma să primească burse mai mari în viitorul an şcolar, de 450 de lei. Vor depinde de rezultatele generale dintr-o clasă şi sunt condiţionate de nota la purtare. Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere  până pe 4 septembrie, ordinul care stabileşte noile reguli.

Elevii de gimnaziu și de liceu vor putea primi în noul an școlar care începe pe 11 septembrie 4 tipuri de burse. Cele mai multe vor fi cele de merit, care cresc la 450 de lei pe lună. Se vor acorda în continuare burse sociale, tehnologice şi de excelenţă olimpică.

Conform ordinului pus în dezbatere publică de Ministerul Educației, bursele de studiu și de performanță au fost eliminate.

Marea schimbare este că bursele de merit ar urma să se acorde pentru 30% din efectivul unei clase, în ordinea mediilor. Cu o condiţie: nota la purtare să fie 10.

Reprezentanţii asociaţiilor de părinţi nu sunt mulţumiţi de noile criterii, dar elevii susţin că cer aceste schimbări de ani buni.

Începând cu acest an școlar, banii pentru bursele elevilor vor fi virați direct în conturile inspectoratelor județene, odată cu salariile profesorilor, pentru a nu mai fi blocaţi în conturile consiliilor județene sau ale primăriilor. Administrațiile locale şi judeţene vor putea suplimenta sumele acordare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =