ANGAJĂRI ÎN MAI MULTE MINISTERE

0
204

Site-urile mai multor ministere și instituții sunt pline  de anunțuri de angajare, asta după ce Guvernul a anunțat că va bloca, din toamnă, peste 200 de mii de posture vacante la stat și va reduce numărul de funționari.

Cele mai multe posturi proaspăt scoase la concurs apar la Ministerul Justiției.

Instituția cauta 138 de oameni. 100 de posturi sunt pentru personalul auxiliar de specialitate, adică grefieri și specialiști IT, iar restul de 38 sunt de funcționar public. Pentru salariile și indemnizațiile de hrană, ministerul ar trebui să cheltuiască în plus peste 21 de milioane de lei anual.

La Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene sunt scoase la concurs 33 de posturi de consilieri, experți în diferite domenii și debutanți. Aici, salariile nete sunt mai mult decât attractive.  Un expert câștigă peste 9.000 de lei, iar un consilier peste 8.000. La același nivel e platit și un programator- analist IT.

IT-iști caută și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care a scos la concurs cinci posturi care vor avea contracte pe o perioadă de doi ani și jumătate. Pe site-ul Agenției Națională pentru Funcționari Publici au apărut, numai în ultimele zile, zeci de posturi vacante în toată țara.

Guvernul vrea să pună în aplicare planul de reducere a aparatului bugetar, abia din septembrie, iar măsurile  ar trebui să aducă economii de 8 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 30