AFECTAȚI DE TAXAREA TICHETELOR DE MASĂ

0
352

Peste jumătate dintre companii  spun că vor reduce sau nu vor mai creşte valoarea nominală a tichetelor de masă oferite angajaţilor în contextul introducerii unei taxări suplimentare cu 10% pentru CASS.  Iar 70% dintre firmele care nu acordă acum tichete spun că cel mai probabil nu vor face acest lucru nici în viitor, arată un studiu realizat de Cult Research. Potrivit unei decizii a Guvernului din luna iulie, companiile pot creşte valoarea tichetelor de masă la 35 de lei, de  la 1 august, şi 40 de lei de la 1 ianuarie 2024.

O treime dintre angajatori au în vedere să păstreze aceeaşi valoare nominală a tichetelor, în timp ce 23% iau în calcul chiar şi scăderea valorii nominale a tichetelor pe care le acordă angajaţilor.

Aplicarea măsurii de taxare suplimentară cu CASS a tichetelor de masă afectează cel mai mult companiile mici şi mijlocii din România. În acest context, 23% dintre companiile cu o cifră de afaceri mai mică de 500.000 de euro pe an nu vor mai acorda tichete de masă angajaţilor.

În ceea ce priveşte companiile care în prezent nu acordă acest beneficiu extra-salarial, 7 din 10 spun că este foarte puţin probabil ca pe viitor să ofere angajaţilor tichete de masă.

Studiul privind impactul aplicării măsurii de taxare suplimentară cu CASS 10% a tichetelor de masă a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 405 companii din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 72 = 76