MAPN A ANULAT CONTRACTUL PENTRU ACHIZIȚIONAREA DE CORVETE

0
199

Ministerul Apărării anunță că a anulat procedurile pentru achiziționarea de corvete, după ce firma declarată câștigătoare nu a semnat acordul – cadru în termenul legal. De 4 ani, Armata Română încearcă să semneze contractul pentru achiziția a patru corvete noi și modernizarea celor două fregate care se află în dotarea Forțelor Navale. Contractul, în valoare de peste 1,2 miliarde de euro, a fost atribuit în 2019 francezilor de la Naval Group în asociere cu șantierul naval Constanța. Consorțiul a amânat de mai multe ori termenul până la care să se semneze contractul cu partea română.

Potrivit legii, următoarea firmă care a licitat urma să fie desemnată câștigătoare. Aceasta este firma olandezilor de la Damen care a depus o ofertă de 1,255 de miliarde de euro. Dar operatorul economic nu are fondurile necesare pentru a fi declarat câștigător.

În consecință, procedura prevăzută prin programul de înzestrare corvetă multifuncțională a fost anulat. Acesta prevedea că navele urmau să fie construite în România în decurs de 7 ani, iar prima navă trebuia livrată în termen de 3 ani de la semnarea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

32 + = 41