ACORD AL COALIȚIEI ASUPRA MĂSURILOR DE REDUCERE A CHELTUIELILOR LA STAT

0
246

Coaliția PSD-PNL a ajuns la un acord privind reducerea cheltuielilor la stat. Primii vizați sunt angajații cu funcții de conducere și consilierii lor. Posturile șefilor se reduc, iar indemnizațiile de conducere se diminuează.

Cei doi lideri ai coaliției au scris simultan pe Facebook despre înțelegerea privind reducerea cheltuielilor în instituțiile de stat. Planul prevede tăierea sporurilor nejustificate, comasări și desființări de instituții, reducerea numărului de funcții de conducere, dar și plafonarea indemnizațiilor încasate de șefi.  Vor fi mai puțini secretari de stat și cabinete de miniștri cu mai puțini consilieri. Se comasează instituții subordonate Parlamentului, Guvernului sau ministerelor. Iar vouchere de vacanță vor primi doar funcționarii publici care au salarii lunare sub 10.000 de lei brut.

Măsurile ar urma să aducă la buget 6 miliarde de lei până la sfârșitul anului.  Tot cam atât ar trebui să se strângă la buget și din eliminarea unor excepții fiscale în construcții, industria alimentară și agricultură.

PSD și PNL lucrează și la pachetul de măsuri fiscale cu creșteri de taxe și impozite, dar nu reușesc să ajungă, deocamdată, la un numitor comun.  Introducerea de noi taxe și impozite ar urma să fie aprobată în a doua jumătate a lunii august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + = 19