PREȚURI MAI MICI LA ALIMENTELE DE BAZĂ

0
174

Prețurile unor alimente de bază ar urma să scadă începând de astăzi, odată cu aplicarea plafonării adaosurilor comerciale.

Milioane de români ar trebui să dea mai puțini bani pe anumite sortimente de pâine, carne, ouă, fructe și legume, după reducerea adaosului comercial cerută de guvern. Dar sindicatele din alimentație nu cred că va exista un impact asupra bugetelor de familie. Mai ales că se va aplica doar pe o perioadă scurtă, de numai trei luni.

Un kilogram de carne de pui ar putea fi mai ieftin  cu 2 lei si 50 de bani, iar prețul pâinii albe s-ar putea reduce cu 1 leu si 80 de bani.

Un kilogram de telemea de vacă s-ar putea ieftini cu 1 leu și 50 de bani. Ceva mai mici vor fi scăderile la lapte, unde vom avea prețuri reduse cu doar 20 până la  50 de bani. Prețuri mai mici vor fi și la fructele proaspete vrac, si anume, la  mere roșii și golden, prune, pepene roșu sau struguri de masă.

În cazul în care comercianții nu vor respecta acest plafon vor putea fi amendați cu sume de la 100 de mii la două milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 21