BIBLIOTECI INTELIGENTE CU BANI EUROPENI

0
210

Un nou proiect de anvergură al Consiliului Județean Buzău a primit finanțare europeană, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre un proiect prin care 3 biblioteci din tot atâtea comune din județul Buzău vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, iar alte 26 de biblioteci, tot din mediul rural, vor fi dotate cu echipamente IT de ultimă generație.

Potrivit proiectului, bibliotecile din Vernești, Lopătari și Scorțoasa vor fi renovate, modernizate și dotate cu calculatoare și echipamente tehnice în vederea transformării în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. De asemenea, vor fi dotate cu echipamente IT și 26 de biblioteci aflate în zone cu comunități marginalizate din județ. Este vorba despre localitățile Berca, Bozioru, Brăiești, Buda, Cernătești, Glodeanu Siliștea, Luciu, Mihăilești, Năieni, Padina, Pîrscov, Racovițeni, Râmnicelu, Rușețu, Săhăteni, Săpoca, Smeeni, Tisău, Topliceni, Vintilă Vodă, Viperești, Zărnești, Valea Salciei, Pogoanele, Măgura și Murgești. Valoarea totală a proiectului ajunge până la 5 milioane de lei, diferența fiind asigurată de Consiliul Județean.

De aceste investiții vor beneficia, în total, aproape 2.500 de cetățeni, care vor avea ocazia să învețe cum să lucreze cu un calculator, dar și cum să comunice cu ajutorul computerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 92