TEATRU MUNICIPAL, DOAR PE HÂRTIE

0
391

Teatrul Municipal Buzău există, dar încă nu funcționează. Înființat în urmă cu un an, printr-o hotărâre a Consiliului Local Buzău, Teatrul Municipal „Vladimir Maximilian” urma să fie condus de actorul și regizorul Petru Hadârcă, din Republica Moldova și ar fi avut 35 de angajați. Potrivit deciziei de atunci a autorităților locale, teatrul ar fi urmat să funcționeze în Vila Albatros din Parcul Marghiloman, însă, ulterior, s-a renunțat la această idée. Și în prezent, noua instituție de cultură există doar pe hârtie, pentru că încă nu deține un sediu. Recent, unii consilieri locali i-au cerut primarului Constantin Toma lămuriri în privința situației teatrului.

Edilul Buzăului spune că încă se caută un sediu pentru Teatrul Municipal „Vladimir Maximilian”.

La vremea respectivă, decizia de inființare a Teatrului Municipal a stârnit un adevărat scandal, după ce primarul Constantin Toma a declarat că ,,Buzăul este singurul oraş din România, reşedinţă de judeţ, cu peste o sută de mii de locuitori, care nu are un teatru”. Deși reacția de atunci a reprezentanţilor Teatrului George Ciprian din Buzău a fost vehementă, edilul municipiului pare și acum, de aceeași părere.

Potrivit proiectului inițial, Teatrul Municipal „Vladimir Maximilian” ar fi fost deservit de o trupă mixtă de actori, atât de la Teatrul Național ,,Mihai Eminescu” din Chișinău, cât şi de actori buzoieni. Primele spectacole ar fi trebuit să fie puse în scenă în toamna anului 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =