SCHIMBAREA CLIMEI ADUCE ZILE DE FOC

0
284

Urmează zile de foc la propriu pentru zona de sud a României. Izolat, în special în zonele de câmpie,  temperaturile ar putea atinge și 40 – 42 de grade la umbră. Meteorologii spun că este vorba despre extinderea unei depresiuni deasupra jumătății nordice a Europei, care va determina un transport intens de aer tropical, originar din nordul Africii. Astfel de temperaturi record nu sunt anormale pentru mijlocul verii, însă astfel de episoade cu vreme severă vor fi tot mai dese, fiind legate de schimbarea climei. Studiile științifice realizate de climatologi arată acest lucru.

Nu este exclus ca de la caniculă să trecem la furtuni puternice, în timpul cărora vântul poate lua aspect de vijelie sau chiar de tornadă. Precipitațiile tot mai abundente, care cad într-o perioadă foarte scurtă de timp, localizat, pot fi puse, conform legilor fizicii, pe seama încălzirii globale.

Fenomenul meteorologic El Nino implică o creștere a temperaturii suprafeței apei în estul Pacificului și are loc în mod ciclic. Este asociat, în general, cu o creștere a temperaturilor globale și provoacă dezastre climatice.

Toate aceste fenomene avertizează că trebuie să ne adaptăm la schimbarea climei, dar trebuie să și încetinim ritmul schimbării climei prin reducerea emisiilor de carbon la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 17