TOT MAI PUȚINI, ÎN AUDIENȚĂ LA AVOCATUL POPORULUI

0
179
Foto: arhivă

De la o vreme, buzoienii par să fie mai rezervați în a apela la serviciile Avocatului Poporului. Dacă înainte de pandemie, cetățenii din județ apelau la aceste servicii în număr destul de mare, după această perioadă, lucrurile au început ușor să se schimbe. Este un fapt pe care l-a constatat și reprezentantul Biroului Teritorial Ploiești al Avocatului Poporului, la Buzău, comparativ cu prezența la audieri a cetățenilor din Prahova și din Dâmbovița, celalalte două județe arondate instituției.

În luna iunie, doar 9 buzoieni au venit în audiență la reprezentantul Biroului Teritorial Ploiești al Avocatului Poporului. O altă explicație a acestei rețineri din partea buzoienilor ar fi teama de consecințele de care ar putea avea parte atunci când fac o reclamație la adresa unei instituții sau a unei persoane.

Buzoienii trebuie să rețină faptul că Avocatul Poporului reprezintă o autoritate publică autonomă și independentă față de oricare altă autoritate publică din România. Aceasta are drept drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice. De asemenea, buzoienii nu trebuie să uite un lucru extrem de important: audienţele acordate de reprezentantul Biroului Teritorial Ploiești al Avocatului Poporului sunt gratuite. Acestea au loc în fiecare lună, într-un spațiu pus la dispoziție de Consiliul Județean Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

31 + = 41