NOI TITLURI DE STAT PENTRU ROMÂNII CARE VOR SĂ INVESTEASCĂ

0
173

Românii pot investi, începând de astăzi, în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,50% şi, respectiv, 7,30%. Ele au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată.  Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Titlurile de stat  pot fi cumpărate între 21 iunie  și 13 iulie  online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Totodată, acestea pot fi achiziţionate,  de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului sau de la  subunităţile poştale ale companiei Poşta Română.

Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =