PROBA LA MATEMATICĂ A EVALUĂRII NAȚIONALE

0
169

O nouă zi cu emoții pentru absolvenții clasei a 8-a. Astăzi susțin proba scrisă la Matematica, din cadrul Evaluarii Nationale. Accesul elevilor în sălile de examen s-a facut între orele 8 și 8.30, iar proba a început la ora 9:00, când candidații au primit broșura cu subiectele și hârtia ștampilată pentru ciorne.

Candidații nu au voie în sălile de examen cu manuale sau notițe din care să se inspire. La proba de astăzi sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. De asemenea, este permisă realizarea unor figuri geometrice  în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor. Toate probele scrise de la Evaluarea Națională sunt moni torizate audio-video.

După proba la Matematică și cea la Limba maternă, sustinuta mâine doar de elevii ce aparțin minorităților naționale, primele rezultate vor fi afișate pe 28 iunie. Elevii nemulțumiți vor putea depune contestații până pe 29 iunie, la ora 12.00. Iar pe 4 iulie, elevii vor afla media finală pentru admiterea la liceu. Repartizarea computerizată va fi pe 19 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 22 = 24