EVALUAREA NAȚIONALĂ, PRIMA PROBĂ SCRISĂ. CARE AU FOST SUBIECTELE?

0
243
Sursa foto: edupedu.ro

Actualizare:

SUBIECTE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui fragment de text din opera ”Limir Împărat” a lui Ioan Slavici și a unui fragment din textul ”Deșertul pentru totdeauna”, de Octavian Paler.

La subiectul al II-lea, elevii au primit cerința să scrie o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să caracterize personajul Lia din fragmentul de text primit la Subiectul I.

****************

Emoții mari pentru absolvenții de gimnaziu. Evaluarea Națională începe astăzi cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Dintre cei aproape 179 de mii de elevi de clasa a VIII-a din anul acesta, peste 161 de mii s-au înscris pentru această sesiune. Diferenţa de 10% o reprezintă elevii care nu au promovat clasa a VIII-a, elevii declarați repetenți dar și elevii care nu doresc să susțină Evaluarea Națională. Peste 3500 de centre de examen sunt pregătite în toată țara pentru probele scrise ale examenului.

Accesul elevilor în sălile de examen se face între orele 8 și 8.30. Probele încep la ora 9:00, când candidații primesc broșura cu subiectele și hârtia ștampilată pentru ciorne. Candidații nu au voie în sălile de examen cu manuale, dicționare sau notițe din care să se inspire. De altfel, toate probele scrise de la Evaluarea Națională sunt monitorizate audio-video.

Anul acesta, profesorii din comisiile de la Evaluarea Națională vor primi mai mulți bani: 145 de lei pe zi pentru supraveghere și 15 lei pentru fiecare lucrare corectată.

După proba la Matematică și cea la Limba maternă, primele rezultate vor fi afișate pe 28 iunie. Elevii nemulțumiți vor putea depune contestații până pe 29 iunie, la ora 12.00. Iar pe 4 iulie, elevii vor afla media finală pentru admiterea la liceu. Repartizarea computerizată va fi pe 19 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 17