GREVA DIN ÎNVĂȚĂMÂNT CONTINUĂ. ASTĂZI ARE LOC UN AMPLU MITING AL DASCĂLILOR, ÎN CAPITALĂ

0
210
Foto: Arhivă

Greva generală din învăţământul preuniversitar continuă. Nici discuţiile de ieri nu au dus la o soluţie care să încheie protestele angajaţilor, nemulţumiţi în principal de nivelul salariilor. Liderii sindicali insistă pentru un angajament scris al Guvernului, sub forma unui document oficial privind viitoarea grilă de salarizare, care să garanteze o bază de calcul de 4.000 de lei net, dar şi pentru o majorare temporară până la aplicarea noii legi a salarizării în sistemul public. Astăzi este programat și un amplu protest la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, de unde dascălii vor pleca în marş  până la Palatul Cotroceni.

Ministrul Educaţiei a precizat ieri că, deocamdată, nu se discută despre amânarea examenelor naţionale din această vară, iar calendarul actual se menţine.

Ligia Deca şi-a exprimat speranţa că actualul conflict de muncă nu se va prelungi, însă în caz contrar, există posibilitatea de a se prelungi şi perioada cursurilor şi de a se reprograma evaluările. Ministrul a dat însă asigurări că niciun elev nu va rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată şi nu va ajunge în situaţia în care să nu îşi dea examenele de final de gimnaziu sau de liceu.

Între timp, Evaluarea naţională pentru clasa a VI-a s-a amânat  pentru a doua oară,  urmând să aibă loc în zilele de 12 iunie – Limbă şi comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică şi ştiinţe ale naturii.

Prima amânare prevedea ca Evaluarea naţională pentru clasa a VI-a să aibă loc în zilele de 30 mai – Limbă şi comunicare, respectiv 31 mai – Matematică şi ştiinţe ale naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 49