PROFESORII AU INTRAT ÎN GREVĂ GENERALĂ, PE TERMEN NELIMITAT

0
193

Săptămâna începe cu greva generală din învățământ, după ce oferta prezentată ieri sindicatelor din educație nu diferă mult de cea făcută zilele trecute.

După aproximativ 3 ore de discuții cu membrii executivului și cu liderii coaliției guvernamentale, președinții principalelor organizații sindicale din învățământ au precizat că nu pot aprecia cât va dura protestul.

Pentru a pune capăt acțiunii, cei din Educație vor trebui să primească din partea executivului o soluție care să fie credibilă, o soluție care să le ofere perspective foarte clare.

Guvernul a promis că va majora salariile până la maximul grilei personalului nedidactic inclus în anexa 8 din legea salarizării, care, potrivit sindicaliștilor din educație, ar însemna doar 100 lei net.

De asemenea, s-a venit cu propunerea introducerii unor stimulente financiare pentru debutanți și cadrele didactice titulare care aleg să profeseze în zonele defavorizate.

Liderii sindicali prezenți la Palatul Victoria au spus că nu au obținut nimic concret, că li s-au făcut doar promisiuni, lucru care, evident, îi nemulțumește.

Negocierile vor continua și zilele următoare, sindicaliștii precizând că nu au dorit nicio clipă să se ajungă în această etapă de protest.

În tot acest timp, peste 3 milioane de elevi au primit recomandarea de a nu merge la școală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =