TRANSFERUL SPITALULUI CFR CĂTRE CJ BUZĂU, O CERTITUDINE

0
286

Este cert: spitalul CFR din Buzău va fi transferat municipalității. Acesta transfer va urma, însă, o cale mai complicată. Mai exact, Spitalul CFR va fi preluat în administrare de către Consiliul Județean și nu de către Primăria Buzău, deoarece muncipalitatea nu are o instituție care să administreze unitatea medicală. Asta înseamnă că, într-o primă fază, Spitalul CFR va fi preluat ca o secție exterioară a Spitalului Județean Buzău. În perioada următoare, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și primarul municipiului, Constantin Toma, vor semna, la București, documentele prin care se va efectua acest transfer.

După semnarea documentelor, urmează o serie de investiții în unitatea medicală, decizii ce vor fi luate împreună cu primarul municipiului Buzău. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, spune că deja a avut o primă întâlnire cu secretarul general Guvernului, Marian Neacșu, pentru preluarea Spitalului CFR.

Ulterior, secția din Buzău a Spitalului CFR Galați, aflată acum în subordinea Ministerului Transportuilor, va fi transformată în Spital Municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =