LEGILE EDUCAȚIEI, PRIMUL VOT ÎN PARLAMENT

0
193

Miercuri a avut loc primul vot în plenul Parlamentului pentru noile legi ale Educației. Deputații au votat, proiectul de lege a învățământului preuniversitar, cu 191 de voturi „pentru”, 68 de voturi „contra” şi 11 abţineri.

Noile legi ale Educatiei reprezintă proiectul ambiţios pe care coaliţia de guvernare şi l-a asumat.  Printre acestea se numără şi un proiect referitor la atragerea operatorilor economici către învăţământul dual, înfiinţarea de cabinete medicale şi cabinete medicale stomatologice până la în anul 2027 pentru toate instituţiile de învăţământ speciale din România, iar până în anul 2030 pentru toate celelalte instituţii de învăţământ de masă. Deputaţii au mai votat pentru ca Religia să fie inclusă opţional în examenul de bacalaureat, liceele să poata organiza examen de admitere suplimentar pentru jumătate din locuri, iar actualii rectori să aibă încă două mandate.

Rapoartele celor două proiecte de lege au în total peste o mie de pagini. Termenul limită pentru votul în Camera Deputaților este 10 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =