BUZĂUL „SE MÂNDREȘTE” CU CEA MAI SCUMPĂ APĂ DIN ȚARĂ.

0
271

Buzăul se poate ,,mândri” cu cea mai scumpă apă din țară. O arată și tarifele de apa potabilă și canalizare, aprobate, la 1 februarie, de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. Conform listei, clienții Companiei de Apă Buzău plătesc cea mai scumpă apă din România: 8,23 lei pe metrul cub de apă potabilă și 6,03 lei pe metrul cub pentru canalizare. În total, 14,26 lei, fără TVA, pe metrul cub de apă care curge la robinete și ajunge în canalizare. Reprezentanții Companiei de Apă spun că acest preț este, însă, efectul investițiilor masive cu fonduri europene derulate în tot județul. Pentru modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, Compania a obținut sume generoase, dar care nu acoperă costurile în totalitate, existând și o componentă de cofinanțare, asigurată din bugetul local. Asta înseamnă că, pe tot parcursul implementării proiectelor cu fonduri europene, adică până în 2025, se va aplica o grilă de creștere a prețului apei. Inițial, autoritățile buzoiene și reprezentanții Companiei de Apă dădeau asigurări că, după 2025, ar urma să se treacă la un tarif mai scăzut al apei. Recent, însă, conducerea Companiei a garantat doar că se va încerca reducerea la minim a prețului serviciilor.

Reprezentanții Companiei de Apă Buzău spun că prețul apei va depinde în viitor și de tot ceea ce se întâmplă pe piața scumpirilor la carburanți, electricitate, gaze sau materiale.

Tragând linie, putem spune că, la Buzău, apa potabilă și canalizarea au ajuns să fie mai scumpe chiar și decât curentul electric. După Buzău, în topul celor mai mari tarife la apa potabilă și la canalizare din țară, se află Vaslui și Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 + = 48