EXPOZIȚIE FOTO A PICTORULUI ION ANDREESCU LA PASAJUL UNIRII

0
201

Eveniment cultural important în municipiul Buzău. Pasajul de pe Bulevardul Unirii a fost inaugurat cu expoziția foto permanentă de popularizare a operelor pictorului Ion Andreescu.  Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni prin care Primăria Buzău, Centrul Cultural și Educațional ,,Alexandru Marghiloman”, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România şi Muzeul Naţional de Artă al României, sărbătoresc 150 de ani de impresionism.

Buzoienii mai au ocazia să admire la Galeriile de Artă din oraș,  operele de artă, în original, ale pictorului Ion Andreescu, până pe 28 aprilie, între orele10.00 – 17.00.

Peste 20 dintre lucrările pictorului sunt expuse în premieră publicului buzoian.

În seria de acțiuni organizate, la Buzău, pentru sărbătorirea celor 150 de ani de impresionism a fost lansată și o carte despre marele pictor Ion Andreescu, la care autorul a lucrat mai bine de 20 de ani.

Ion Andreescu, unul dintre cei mai importanți reprezentanți români ai impresionismului, a debutat ca profesor de desen liniar și caligrafie la Buzău, la Gimnaziul Comunal ,,Tudor Vladimirescu” (actualul Colegiu Național ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu”) și Seminarul Teologic din Buzău (actualul Seminar Teologic Ortodox ,,Chesarie Episcopul”), când a pictat în mod deosebit Buzăul și împrejurimile sale. El a fost susținut pe tot parcursul activității sale artistice, pentru a urma studiile la Academia ,,Julian” din Paris, de către Primăria Buzău, Prefectura Județului Buzău și prietenii săi din orașul de la curbura Carpaților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 + = 27