SALARIUL MINIM VA CREȘTE DE LA 1 IULIE, CU 400 DE LEI BRUT

0
144

Salariul minim va crește de la 1 iulie, la 3.700 de lei brut, de la 3.300 de lei, cât este în prezent.

Autoritățile încearcă astfel să țină cont de o directivă europeană votată în urmă cu un an și jumătate și care trebuie transpusă în legislațiile naționale până în luna octombrie. Potrivit documentului european acest venit trebuie să fie cel puțin jumătate din salariul mediu pe economie.

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, a spus, că la stabilirea salariului minim trebuie avute în vedere mai multe componente sociale.

Adrian Câciu: “Acest mecanism este în acest moment în lucru la Ministerul Muncii și se află în discuții cu partenerii sociali, înțelegând aici și patronate și sindicate. Trebuie să aibă exact în vedere atât nevoia de a asigura un venit decent pentru orice lucrător activ dintr-o țară, pe de altă parte și o capacitate de suportabilitate din partea angajatorului a acestui venit. Așa-numitul salariu minim nu trebuie să aibă în vedere faptul că nivelul de trai în orice țară trebuie să plece de la nivelul de cost al vieții din fiecare țară.”

România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în privința salariului minim. Statistica arată că în ianuarie un milion și jumătate de romîni erau plătiți cu salariul minim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 + = 86