O NOUĂ EDIȚIE DE TITLURI DE STAT FIDELIS! BENEFICII PENTRU DONATORII DE SÂNGE

0
136

În perioada 8-17 aprilie Ministerul Finanțelor lansează o nouă ediție a programului de titluri de stat FIDELIS. Conforma acesteia donatorii de sânge primesc cele mai bune oferte de dobânzi.

Tranșa dedicată donatorilor de sânge va implica titluri de stat emise în lei, cu scadența la un an și o dobândă de 7%. Aceasta este cea mai bună ofertă oferită până acum în edițiile Fidelis.

Un alt avantaj este reprezentat de reducerea de 10 ori a pragului minim de subscriere, de la 5.000 de lei la 500 lei, pentru cei care dovedesc că au donat sânge începând cu 1 iulie 2023.

Emisiunile uzuale vor fi:

-Titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Valoarea nominală a unui titlu de stat pentru emisiunea în lei este de 100 de lei.

-Titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%.Valoarea nominală a unui titlu de stat pentru emisiunea în euro este de 100 de euro.

Doar persoanele fizice care au vârsta peste 18 ani și care sunt rezidente sau nerezidente se pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS. Acestea se pot subscrie atât la titlurile de stat FIDELIS denominate în lei cât și la cele dominante în euro.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS, băncile intermediare nu aplică comisioane, iar veniturile obținute, fie din dobânzi, fie din câștigurile de capital, sunt scutite de impozitare.

Deținătorii de titluri de stat FIDELIS, care au ajuns la maturitate în emisiunile anterioare, au posibilitatea să reinvestească fondurile neutilizate la scadență prin subscrierea în această nouă emisiune

 

Pentru a putea dona sânge trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

-să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;

-să fii cetățean român sau (în cazul străinilor) să ai rezidența legală pe teritoriul României de minim 1 an și să poți comunica minimal în limba română;

-să ai la tine un act de identitate valabil (C.I., pașaport, carnet de conducere, carnet militar);

-să ai o stare generală fizică și psihică bună;

-să ai greutatea >/= 50 kg;

-să ai tensiunea arterială sistolică între 10 și 18 mmHg;

-să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni;

-să nu fii în evidență cu diverse afecțiuni în tratament (diabet, boli cardio-vasculare, hematologice, renale, infecțioase sau parazitare, reumatologice, neurologice, alergii etc.);

– femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, de alăptare, în perioada menstruală sau la mai puțin de 5 zile de la ultima zi a ciclului menstrual;

Alte beneficii pentru donatori:

-adeverință pentru transport, redus cu 50% pe metrou și RATB;

-zi liberă, plătită, de la muncă, sau adeverință pentru școală/facultate;

-bonuri de masă în valoare de 280 lei, valabile până la sfârșitul anului;

– o dată pe an donatorii pot face un set complet de analize de sânge, gratuit, la Centrul de Transfuzie Sanguină (la minim 1 lună distanță față de ultima donare);

-românii care donează sânge de cel puțin trei ori pe an pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădiri și terenuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 15 = 23