MAI MULTE BENEFICII PENTRU DONATORII DE SÂNGE!

0
119

Klaus Iohannis a promulgat recent o nouă lege care aduce beneficii pentru unii români. Prin intermediul acesteia autoritățile locale vor avea posibilitatea de a decide oferirea de reducere procentuală a impozitului pe clădiri.

Comisiile locale au posibilitatea de a decide oferirea unei reduceri procentuale pentru impozitul pe clădiri pentru persoanele fizice care au în proprietate clădiri situate pe teritoriul țării noastre. Însă, pentru a se întâmpla acest lucru este necesar să facă dovada a minim trei donări de sânge în cursul anului calendaristic.

Noua lege aduce, de fapt, modificări și completări la Codul Fiscal. Această reducere poate fi cumulată cu bonificația care se acordă în condițiile legii. Potrivit  actului normativ, aceasta se aplică diferenței care rezultă în urma scăderii bonificației din impozitul datorat.

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului sau taxei se face odată cu data de 1 ianuarie a anului care urmează celui în care persoana a depus documentele justificative.

Conținutul reducerii, precum și documentele necesare pentru a dovedi realizarea numărului minim de donări de sânge, sunt specificate în hotărârea consiliului local care introduce reducerea impozitului, conform noii legi.

Persoanele care donează sânge primesc în schimb mai multe bonuri de masă. Valoarea acestora ajunge la 280 de lei. Acestea se pot oferi oricărui cetățean român care are vârsta de peste 18 ani și care donează sânge.

Totodată, persoanele care donează sânge în mod constant pot primi gratuit un tratament cu fier. Acesta se oferă în cazul în care se constată faptul că acestea au o deficiență din cauza donărilor.

Care sunt restul beneficiilor de care donatorii de sânge se pot bucura:

-7 tichete de masă;

-o zi liberă de la muncă, atunci când donează sânge;

-decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu sau de reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde își are sediul instituția la care se efectuează donarea de sânge;

-dacă persoana care donează sânge locuiește în zona în care se află și centrul de donare, aceasta are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pentru o lună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 77