PAGUBE PRODUSE DE VÂNT

0
188

Vântul puternic a făcut prăpăd, ieri, și în județul Buzău. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în sudul județului, acolo unde rafalele de vânt au distrus, în mare parte solariile legumicutorilor. Dacă în unele zone, vijelia a rupt foliile de protecție, în altele, solariile, în care se găsesc legume aproape gata de a fi recoltate și scoase la vânzare, au fost la un pas să fie puse la pământ.

Vântul dezlănțuit a creat probleme și pe șosele. Rafalele au creat adevărate furtuni de nisip, care i-au obligat pe șoferi să circule cu maximă prudență din cauza vizibilității reduse. Probleme au fost și pe Drumul European 85 unde vijelia i-a pus în dificultate chiar și pe conducătorii de TIR-uri. La Mihăilești, șoferul unui camion de transport marfă, a fost nevoit să tragă pe dreapta, deoarece prelata cu care era acoperit TIR-ul era spulberată de vânt, iar autovehicolul era în pericol de a se răsturna.

Ieri, de dimineață și până la ora 18:00, județul Buzău, cu excepția zonei de munte, s-a aflat sub cod portocaliu de vânt puternic, ceea ce a însemnat rafale de 80…85 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + = 14