UN NOU PAȘTE FĂRĂ PĂRINȚI ACASĂ

0
141

Mai bine de jumătate dintre părinţii care lucrează în străinătate nu vor petrece sărbătorile de Paşti în ţară, lângă copiii lor, reiese dintr-o anchetă realizată de Organizaţia Salvaţi Copiii România. Cele mai invocate motive sunt lipsa banilor pentru drum şi faptul că nu reuşesc să îşi ia zile libere sau concediu în această perioadă.

Potrivit studiului, doar 39% dintre părinţii care lucrează peste hotare vor reveni în România de sărbători. În aceste condiţii, Organizaţia Salvaţi Copiii România va extinde programul de suport pentru copiii rămaşi acasă în încă şase judeţe: Suceava, Iaşi, Vaslui, Mureş, Hunedoara şi Dâmboviţa.

Copiii împreună cu părinţii lor şi persoanele în grija cărora au rămas vor fi integraţi în programe complexe de sprijin psiho-socio-educaţional, centrate în special pe activităţi de conectare specifice de la distanţă, pe comunicare şi pe petrecerea unui timp de calitate împreună.

Până acum, programul a fost derulat în Bucureşti şi în 18 judeţe şi peste 130.000 de persoane au fost informate cu privire la impactul negativ pe care plecarea părinţilor îl are asupra copiilor rămaşi acasă, respectiv la obligaţiile ce le revin părinţilor atunci când părăsesc ţara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 60 = 61