FILMUL „LIBERTATE”, MARELE CÂȘTIGĂTOR AL GALEI GOPO

0
154

Filmul „Libertate”, în regia lui  Tudor Giurgiu, a primit Trofeul Gopo pentru cel mai bun film de lungmetraj la Gala Premiilor Gopo, care s-a desfăşurat, luni seara, la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”.

Premiul a fost înmânat de ministrul Culturii, Raluca Turcan, şi actriţa Victoria Cociaş.

Filmul „Libertate” a primit cele mai multe statuete Gopo în cadrul Galei, printre acestea numărându-se şi cele pentru cea mai bună regie – Tudor Giurgiu; pentru cel mai bun actor într-un rol principal – Alex Calangiu; pentru cel mai bun actor într-un rol secundar – Iulian Postelnicu; pentru cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură – Petya Simeonova şi Domnica Bodogan; pentru cele mai bune decoruri – Vali Ighigheanu; pentru cel mai bun sunet – Tamas Szekely şi Andre Rigaut; pentru cele mai bune costume – Viorica Petrovici; pentru cel mai bun montaj – Reka Lemhenyi; pentru cel mai bun scenariu – Cecilia Ştefănescu şi Tudor Giurgiu, distincţie câştigată ex aequo, cu Radu Jude. De asemenea, pelicula a primit premiul RSC pentru imagine.

La Gala Premiilor Gopo a fost prezent şi primarul Capitalei, Nicuşor Dan, care a înmânat premiul pentru Cel mai bun film de debut peliculei „Spre Nord”, regia Mihai Mincan.

Actriţa Rodica Mandache a primit Premiul pentru întreaga carieră, iar actorul Dan Nuţu a fost omagiat cu Premiul pentru întreaga activitate. De asemenea, cascadorul Adrian Ştefănescu, care s-a regăsit în distribuţia unor filme celebre româneşti din perioada 1968 – 1983 şi unul dintre cei mai apreciaţi profesionişti în domeniu din România, a fost recompensat cu Premiul special.

Momentele artistice ale galei au fost susţinute de trupa „Delta pe obraz” din Republica Moldova, un live performance cu Eva Kiss – „Libertate”, dar şi un moment muzical în amintirea Ronei Hartner susţinut de Lavinia Răducanu şi fanfara 10 Prăjini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 70