NUMĂR RECORD DE SECŢII DE VOTARE PENTRU DIASPORA, LA EUROPARLAMENTARE

0
128

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat misiunilor diplomatice să comunice numărul de persoane necesare pentru a asigura buna funcţionare a procesului electoral în secţiile de votare pentru scrutinul europarlamentar din 9 iunie.

Ministrul Luminiţa Odobescu a precizat că va fi un număr-record de secţii de votare în afara ţării.

Se vor organiza prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate, un număr de peste 900 de secții de votare, mai exact 916, aproape dublu față de cele 471 organizate la alegerile europarlamentare din 2019. Este cel mai mare număr de secții de votare organizate vreodată în străinătate, peste maximul anterior de 835 de secții organizate la alegerile prezidențiale din 2019.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă. A anunțat că tipărirea buletinelor de vot pentru secţiile de votare din străinătate va  începe în scurt timp, iar cel mai târziu în joia dinaintea alegerilor vor ajunge la toate misiunile diplomatice.

Toni Greblă a mai amintit că Autoritatea a lansat – încă de la începutul acestei luni – o aplicaţie mobilă în care cetăţenii români care doresc să voteze prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale şi parlamentare din toamnă au posibilitatea să-şi manifeste opţiunea pentru acest mod de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 69