ICR PREZENT LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE CARTE DE LA BRUXELLES

0
143

Institutul Cultural Român participă, în premieră, prin filiala sa din Bruxelles şi Centrul Naţional al Cărţii, cu un stand propriu, la Târgul Internaţional de Carte din capitala Belgiei, care se va desfăşura în perioada 4 – 7 aprilie, la Centrul de expoziţii Tour et Taxis.

Pentru a celebra diversitatea culturală şi dialogul intercultural, prezenţa ICR va fi organizată sub sloganul „La Roumanie – pays des contes et des rencontres”/”România – ţara poveştilor şi a întâlnirilor”, grafica standului fiind realizată pornind de la ilustraţiile lui Mircea Arapu, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori români de bandă desenată, de la Pif şi Hercule la Harap-Alb.

Vizitatorii vor găsi la standul ICR (standul 135, Pavilionul 1) peste 300 de titluri, aparţinând tuturor genurilor de la beletristică, albume dedicate artiştilor contemporani şi patrimoniului cultural românesc, la cărţi pentru copii, aproximativ 100 dintre acestea fiind cărţi şi albume publicate de Editura ICR în limbile română, franceză sau engleză.

Principalul eveniment francofon de carte din Belgia, Târgul Internaţional de Carte de la Bruxelles reuneşte anual în cele două pavilioane şi Gara Maritimă peste 500 de edituri şi peste 300 de evenimente, cu participarea a peste 1.000 de autori din întreaga lume şi a câtorva sute de reprezentanţi ai bibliotecilor din Belgia. Pentru ediţia din acest an, organizatorii estimează peste 80 000 de participanţi.

Invitatul de onoare al ediţiei din 2024 a Foire du livre de Bruxelles este Uniunea Europeană, în contextul în care Belgia deţine preşedinţia Consiliului UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 49