1.900 DE EURO DIN PARTEA STATULUI PENTRU „PRIMA CONECTARE”

0
163

Guvernul României finanțează programul „Prima conectare”. Programul se desfășoară cu ajutorul fondurilor de care beneficiază statul, de la Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Există, însă, și condiții. Pentru a putea primi acești bani este nevoie ca beneficiarii să nu aibă un venit care trece peste suma de 1.700 de lei pentru membru de familie. În plus, suma pe care statul o decontează nu poate să treacă de 1.900 de euro.

Oficialii din Guvern au desfășurat deja două sesiuni din cadrul acestui program. Totalul sumelor finanțate a ajuns la aproximativ 300.000 de lei. Asta pentru 34.000 de gospodării. Valoarea totală a fondurilor programului „Prima conectare” este de 850.000 de lei.

Cei care pot beneficia de acești bani din partea statului sunt românii ale căror venituri nu sunt substanțiale. Acestea primesc bani pentru plata cheltuielilor de branșare/ racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/ sau de canalizare.

Cu toate acestea, sumele nu se pot cere în direct de către cei care doresc să se branșeze la rețeaua de apă și canalizare.

Aceștia trebuie să se adreseze operatorului de servicii de unități publice din localitatea de domiciliu. De asemenea, în funcție de situație, aceștia se mai pot adresa și operatorului regional de servicii de utilități publice

Pe lângă condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele, și imobilul (terenul) trebuie să respecte anumite criterii.

– să fie liber de orice sarcini sau interdicții ce afectează implementarea proiectului, cu excepția cazului în care este afectat de o ipotecă imobiliară;

– să nu facă obiectul unor litigii având ca obiect dreptul invocat de către solicitant pentru realizarea proiectului, aflate în curs de soluționare la instanțele judecătorești;
-să nu facă obiectul revendicărilor potrivit unor legi speciale în materie sau dreptului comun,

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 + = 73