PLAFONAREA TARIFELOR LA GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ, MENȚINUTĂ PÂNĂ LA ANUL, ÎN PRIMĂVARĂ

0
138

Guvernul va menţine până în primăvara anului viitor plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, a anunţat premierul Marcel Ciolacu în debutul şedinţei Executivului.

El a precizat că în luarea acestei decizii, guvernul a ţinut cont de tendinţa de reducere a preţurilor la nivel european.

La rândul său, ministrul energiei, Sebastian Burduja, a declarat că actuala schemă de compensare şi plafonare a asigurat românilor al patrulea cel mai ieftin gaz din Uniunea Europeană şi a cincea cea mai ieftină energie.

În prezent, în cazul energiei electrice, clienţii plătesc 60 de bani pentru un consum mai mic de 100 de kw/h şi 80 de bani pentru un consum de până la 255 de kw. Şi pentru gazele naturale, preţul rămâne neschimbat, în jur de 30 de bani pe Kw/h.

Tot astăzi, ministrul energiei a propus abrogarea aşa numitei „taxe pe soare” întrucât se urmăreşte încurajarea fenomenul prosumatorilor. Potrivit lui Sebastian Burduja, în prezent sunt peste 120.000 de prosumatori în România cu o putere instalată de peste 1.500 megawaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =