ȘANSE, MĂCAR PENTRU BARAJ

0
1202

Calificarea Gloriei Buzău în play-off-ul Ligii a 2-a este sinonimă cel puțin cu un meci de baraj pentru promovarea în prima ligă. Și asta deoarece, din acest sezon, play-off-ul va avea în componență cel puțin două echipe fără drept de promovare. Este vorba despre CSC Șelimbăr și Corvinul Hundedoara, de altfel primele formații care și-au asigurat matematic prezența.

Gloria este avantajată direct de faptul că formațiile din Șelimbăr și Hunedoara s-au calificat în play-off, pentru că în cazul în care va ajunge acolo va juca sigur cel puțin baraj cu o formație din SuperLiga României.

Mulți antrenori din Liga a 2-a cred, însă, că nu este în regulă ca echipele fără drept de promovare să joace în play-off. Ei sunt de părerea că aceste formații trebuie să evolueze în play-out, pentru a nu ține locuri ocupate pentru acele cluburi care au drept de promovare în prima divizie.

Situația din acest sezon poate fi și mai ciudată, pentru că în play-off mai are șanse de calificare și Steaua, altă formație fără dreptul de a juca în SuperLiga, dar care în ultimii doi ani a terminat întrecerile pe loc de baraj, dar și pe loc direct promovabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =