ACORD ÎNTRE PRIMARIILE BUZĂU ȘI VERNEȘTI, PENTRU CANALUL IAZUL MORILOR

0
299

Proiectul de utilizare a apelor uzate în agricultură merge mai departe la Buzău. În ultima ședință, Consiliul Local Buzău a aprobat un proiect de hotărâre privind asocierea municipiului cu comuna Verneşti în vederea efectuării lucrărilor de curățire, decolmatare şi reparaţii asupra Canalului Iazul Morilor. Proiectul ar urma să fie finalizat în 7 ani.

Odată refăcut, Canalul Iazul Morilor poate deveni o sursă de irigații pentru 10.000 de hectare de teren arabil și poate pune în valoare și multe activități economice și de agrement. Canalul natural pornește de la barajul de la Vernești și are o lungime de 20,3 km, dintre care 14 pe teritoriul Buzăului și 6,3 pe cel al comunei Vernești, care va prelua, la rândul ei, acel segment. Fiind părăsit de mai multă vreme, canalul a devenit un adevărat focar de infecții și va trebui decolmatat și ecologizat în totalitate.

Iazul Morilor ar putea fi folosit și pentru colectarea apelor pluviale, care ar scădea facturile buzoienilor pentru apă și canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 60