PESTE DOUĂ MILIOANE DE TURIȘTI STRĂINI AU VIZITAT ROMÂNIA ÎN 2023

0
278

Peste două milioane o sută de mii de turişti străini au vizitat România în 2023. Cei mai mulţi au venit din Germania, Italia şi Israel. Au fost atraşi de cultură şi gastronomie, de peisaje şi istorie, dar şi de posibilităţile de distracţie. Mai ales tinerii au venit din toată lumea la festivalurile româneşti de muzică.

Peste 13 milioane de turiști s-au cazat în hotelurile, pensiunile și apartamentele de închiriat din România anul trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică. 15% au venit din străinătate şi s-au cazat mai ales în București, Constanţa și Brașov.

Datele oficiale arată că anul trecut în România s-a înregistrat o creștere de 17% a vizitatorilor străini. Pe primele locuri se afla Germania cu 206 400 de persoane, urmată de Italia și Israel.

Durata medie a cazărilor este de doar 2 zile, semn că cele mai multe vizite sunt city-break-uri sau călătorii legate de afaceri. Sunt însă destui străini care aleg circuite care să cuprindă cât mai multe oraşe și obiective turistice. Majoritatea aleg circuite tematice culturale. Transilvania, Bucovina, Delta Dunării.

Şi artiștii de renume atrag în perioada verii, la festivalurile organizate în țara noastră, persoane din întreaga lume.

Deşi numărul străinilor care vin la noi este în creştere, încă nu ne-am apropiat de cifra de dinainte de pandemie. În 2019, am avut 2,8 milioane de vizitatori din alte state.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =