PUTEREA DE CUMPĂRARE A ROMÂNILOR, ÎN SCĂDERE

0
330

Coșul minim de cumpărături a înregistrat în România o creștere alarmantă, ce afectează semnificativ  bugetele familiilor.

Mulți români se confruntă cu dificultăți în asigurarea hranei zilnice, întrucât o parte semnificativă a veniturilor lor este direcționată către nevoi de bază.

Economiștii avertizează că puterea de cumpărare în țară înregistrează o scădere rapidă. Tot mai puțini cetățeni reușesc să ducă o viață decentă. În prezent, majoritatea salariilor se cheltuie pe alimente, facturi, chirie sau rate la bănci.

De-a lungul ultimelor luni, valoarea coșului minim de consum pentru o familie cu doi copii aproape s-a dublat comparativ cu anul 2019.

Patronatele susțin că nu dispun de resurse financiare pentru a majora salariile angajaților, chiar dacă Guvernul trebuie să implementeze salariul minim european și să finalizeze o nouă lege a salarizării în toamnă.

Românii au fost nevoiți să facă sacrificii pentru a face față cheltuielilor, renunțând la ieșiri, la achiziționarea de haine și reducând fondurile alocate pentru educație și sănătate.

Cea mai mare parte a bugetului familial este direcționată către alimente, cu peste 2.000 de lei lunar, în timp ce aproape 2.900 de lei sunt alocate pentru cheltuielile locative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

86 + = 94