2024, UN AN DE CUMPĂNĂ PENTRU AGRICULTURĂ

0
245

2024 se anunță un an aproape catastrofal în agricultura buzoiană. Este previziunea specialiștilor Direcţiei Agricole în urma experienței de anul trecut, dar și ca urmare a unor variaţii mari şi bruşte de temperatură în plină iarnă. Ei spun că vremea capricioasă bulversează culturile din agricultura tradițională.

Fluctuațiile mari de temperatură, din prima parte a acestei ierni, coroborate și cu cantitatea tot mai redusă de precipitații încep deja să-și arate efectele. Culturile de grâu, de orz și de rapiță sunt afectate deja de lipsa apei din sol.

Meteorologii au anunțat că există posibilitatea ca în luna aprilie, în plină primăvară, să se semnaleze alte anomalii ale vremii, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Aceștia nu exclud posibile temperaturi scăzute și ninsori. Dacă s-ar adeveri, atunci multe culturi vor fi și mai serios afectate.

Într-o situație delicată se află și pomii fructiferi din curțile oamenilor care riscă să înmugurească mai devreme decât ar trebui în mod obișnuit, din cauza temperaturilor nefirești de mari din ultima perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 74