PARCĂRI DE REȘEDINȚĂ MAI SCUMPE, LA RM SĂRAT

0
361

Tarifele parcărilor de reședință din municipiul Râmnicu Sărat au fost majorate. Consiliul Local Municipal a aprobat ca prețul de închiriere locurilor de parcare pentru persoanele fizice să fie de 200 de lei, cu 50 de lei mai mult decât anul trecut, și de 550 de lei pentru persoanele juridice, cu 130 de lei mai mult decât în 2023. Inițial, societatea Acvaterm Râmnicu Sărat a propus ca tariful parcărilor de reședință să crească, anul acesta, la 238 lei pentru persoanele fizice și la 664 lei pentru persoanele juridice, justificând majorările, conform legislației. Deși reprezentanții Primăriei Rm. Sărat consideră că solicitarea societății Acvaterm de majorare a tarifelor este justificată, Consiliul Local a votat un amendament pentru o creștere a taxei de închiriere de 50 de lei, pentru persoanele fizice, față de 88 lei, cât era propunerea inițială. Astfel, majorarea tarifelor ar urma să aibă loc în două etape, taxa pentru un loc de parcare de reședință urmând a fi de 238 de lei, abia de anul viitor.

Consilierii PNL au propus ca tariful de închiriere a parcărilor de reședință să se majoreze doar cu rata inflației pe anul 2023, adică 10.4%. Amendamentul PNL nu a trecut însă de comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat.

Deși societatea Acvaterm a prezentat o justificare a majorării tarifelor pentru parcările de reședință, în mediul online, râmnicenii și-au manifestat nemulțumirea față de această decizie. Oamenii susțin că suma este mult prea mare în raport cu modul în care sunt gestionate locurile de parcare, de multe ori, autoturismele nefiind sunt în siguranță în locurile plătite. Primarul din Râmnicu Sărat recomandă cetățenilor să se exprime în mod oficial de fiecare dată când sunt în dezbatere publică proiecte ce vizează comunitatea locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 62