SUNTEM PE ULTIMUL LOC LA CITIT

0
210

Ultimele date ale Institutului Național de Statistică arată că 11 milioane de români nu au citit nicio carte în ultimul an. Printre motivele principale se numără faptul că nu au timp sau nu sunt interesați de lectură.

Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la consumul de carte, asta deși lista beneficiilor este lungă, în special dacă părinții citesc împreună cu copiii lor.

Dintre cei care citesc, cei mai mulți sunt din mediul urban – aproape 40%. Spre comparație, în mediul rural, numărul celor care citesc este de doar puțin peste 18%. Iar  femeile citesc mai mult decât bărbații.

Statisticile privind consumul scăzut de lectură sunt completate de altele, la fel de îngrijorătoare, care ne arată că tot mai mulți copii și adolescenți petrec timp citind postări pe rețelele de socializare și nu cărți. Un studiu Salvați Copiii arată că peste 30% dintre cei cu vârste între 5 și 10 ani utilizează rețelele sociale. Dacă ne referim la adolescenți, peste jumătate dintre ei petrec între două și trei ore în social media, în timp ce 15% „stau” pe rețelele de socializare între patru și  șase ore. Din fericire, procentul celor care petrec mai mult de șase ore în social media este de doar 4%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

88 + = 92