NOI MĂSURI DE SPRIJIN PENTRU FERMIERII ROMÂNI

0
197
Sursa foto: Facebook/Florin Barbu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la începutul ședinței de Guvern de astăzi,  că Executivul va adopta Creditul Fermierului, alocând 165 de milioane de euro. El a amintit și de vestea dată de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în această săptămână, privind retragerea proiectului care vizează reducerea pesticidelor folosite în agricultură.

„Aprobăm astăzi Creditul Fermierului, Alocăm aproape 165 de milioane de euro și acoperim partea cea mai importantă dobânzii la creditele bancare. Suportăm rata dobânzii ROBOR, iar fermierii rămân cu marja ce nu poate depăși 1,95% pe an. Sprijinul este de maximum de 280.000 de euro pe 5 ani. Achităm și în anul 2024 o cotă de 50% din facturile din energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole. Veste bună de la Bruxelles: Comisia Europeană retrage proiectul controversat privind pesticidele în agricultură, care i-ar dezavantaja serios pe fermierii noștri. Este o victorie atât a Guvernului, cât și a celor mai serioși parlamentari români.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a transmis, de asemenea, că Executivul a adoptat noi măsuri de sprijin pentru agricultorii români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 40 = 41