PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE PROXENETISM

0
240

La data de 7 februarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în Buzău, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Buzău.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, pe numele a doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 26 și 34 de ani, din Buzău și Galaţi, care au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru audieri.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe medii de stocare.

Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2020 – 2024, ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către 4 femei, cu vârste între 19 și 39 de ani, din Buzău, Bucureşti şi Galaţi.

Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat în judeţele Buzău şi Brăila, prin închirierea unor locuinţe în regim hotelier. Racolarea clienţilor s-ar fi făcut prin intermediul unor anunţuri pe platformele de vânzare online.

În urma activităților ilicite, bănuiţii ar fi obținut foloase materiale estimate la 100.000 de euro.

Faţă de cele 3 persoane s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, urmând a fi prezentaţi parchetului cu propunere de sesizare a instanței în vederea arestării preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 55