FOTOGRAFIA ANULUI- URS POLAR PE UN AISBERG

0
220

O fotografie cu un urs polar care doarme pe un aisberg a fost desemnată fotografia anului și a primit premiul People’s Choice. Este vorba de o distincție prestigioasă în lumea fotografiei, în ceea ce privește instantaneele surprinse în lumea sălbatică și natură.

Autoare este britanica Nima Sarikhani, iar  imagine a fost surprinsă în arhipelagul Svalbard, din Norvegia.

Acel „pat” pe care stă ursul sugerează una dintre temele principale ale ultimilor ani, topirea calotelor glaciale, din cauza încălzirii globale, ceea ce duce la ridicarea nivelului Oceanului Planetar.

La vot au participat 75.000 de persoane, astfel că această distincție a fost una greu de obținut. În cursa pentru acest premiu au participat 25 de imagini remarcabile, care au fost selectate, din 50.000 de instantanee, de către un juriu internațional și de către Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Printre imaginile finaliste a fost și cea surprinsă de Daniel Dencescu, un român născut în Craiova, dar care trăiește în Frankfurt. El a stat multe ore urmărind graurii din suburbiile Romei, pentru a surprinde ceva special. A reușit, în cele din urmă, să surprindă un stol de grauri care au format, în zbor, imaginea unei păsări uriașe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =