SPITALE PLINE DE PACIENȚI CU INFECȚII RESPIRATORII

0
306

Situație îngrijorătoare în spitalele din țară. Secțiile de boli infecțioase sunt pline de adulți și copii diagnosticați cu forme diferite de infecții respiratorii, de la gripă, COVID 19 până la pneumonii.  Autoritățile sanitare avertizează că numărul cazurilor de îmbolnăvire crește semnificativ de la o săptămână la alta, iar populația trebuie să ia măsurile necesare pentru a se proteja.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune ca sezonul de viroze este  decalat față de anul trecut , când numărul de viroze a ajuns la un maxim cu  3 săptămâni mai repede. El a meționat că în maxim două săptămâni, numărul de cazuri ar trebui să înceapă să descrească.

Peste 123.000 de cazuri de infecţii respiratorii au fost confirmate de medici în ultima săptămână, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică. Dintre acestea aproape 7000 sunt cazuri de gripă clinică, iar alte 130 confirmate în laborator.

Specialiștii îi îndeamnă pe oameni să se protejeze prin purtarea măștii în spatii aglomerate și să rămână acasă dacă au semne de boală. Oamenii ar trebui ca de la primele simptome să se prezinte la medicii de familie pentru ca tratamentul să fie unul adecvat, și nu luat după ureche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 39 = 47