NOI DISCUȚII PE TEMA PLAFONĂRII PREȚULUI LA ALIMENTELE DE BAZĂ

0
221

Reprezentanții marilor lanțuri de magazine nu mai vor prelungirea plafonării prețurilor la alimentele de bază. Anunțul a fost făcut de directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, care spune că își dorește o măsură mai flexibilă.

Declarația vine chiar înainte de negocierile de astăzi, dintre retaileri pe de o parte, și premierul Marcel Ciolacu și ministrul Agriculturii, Florin Barbu, de cealaltă parte. Reprezentanții marilor magazine vor ca Guvernul să renunțe la ordonanța care plafonează prețurile alimentelor de bază, dat fiind că nivelul inflației a scăzut la jumătate față de vara trecută.

Măsura expiră la 1 februarie, iar premierul Marcel Ciolacu a anunțat că și-ar dori prelungirea acesteia cu încă trei luni. Retailerii spun că sunt deschiși în privința măsurilor care împiedică derapajele din piață.

Conform Ordonanței de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, adaosul comercial pentru procesatori a fost stabilit la maximum 20%. Comercianții pot adăuga și ei cel mult 20 de procente, iar cei din lanțul de distribuție, maximum 5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 46