MĂSURI DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI

0
260

După mai bine de două săptămâni de proteste în stradă ale fermierilor, guvernul a luat o serie de măsuri de sprijin. A actualizat subvenția pentru motorina folosită în agricultură și a decis un ajutor pentru crescătorii de animale. În plus, producătorii afectaţi de secetă vor putea amâna plata ratelor la credite.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat ieri, în debutul şedinţei de guvern, un sprijin în valoare totală de 72 de milioane de euro care va fi alocat crescătorilor de animale.

De asemenea, Executivul va analiza actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în 2024.

El a mai precizat că fermierii ar putea primi, în total, o subvenţie de 25% din costul cu motorina folosită în lucrările agricole.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va aloca 270 de milioane de lei pentru subvenţionarea accizei la motorina utilizată în agricultură în 2024, actul normativ fiind adoptat ieri de Executiv.

Totodată, Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat cu caracter temporar pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovinelor de carne şi al bivoliţelor din perioada octombrie 2022-  martie 2023, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Valoarea totală care poate fi acordată pentru fiecare întreprindere pentru susţinerea crescătorilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole nu depăşeşte echivalentul în lei a 280.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =